Obsah stránky

Informace zřizovatele před zahájením nového školního roku 2022/2023 v ZŠ Vrané nad Vltavou

pátek, 26. srpen 2022 | ÚŘAD INFORMUJE

Dobrý den,

tento týden bylo vyhlášeno konkurzní řízení na nového ředitele/ředitelku ZŠ. Samotný konkurz proběhne začátkem října. Naším cílem je co nejdříve najít a zajistit vedení školy. Máme signály, že do konkurzu se chtějí hlásit zkušení uchazeči, a jsme přesvědčeni, že také v naší škole by se našli kvalitní pedagogové, kteří by funkci ve vedení školy mohli vykonávat.  Na základě rozhodnutí soudu Základní školu po nezbytně nutnou dobu (do výsledku konkurzního řízení) spravuje zřizovatel a naším zájmem je hladké zahájení školního roku 2022/2023 a pokračování v nastaveném pedagogickém procesu.

V tom duchu proběhlo i jednání pedagogické rady, kterého se mimo pedagogických i nepedagogických pracovníků školy zúčastnila paní starostka Mgr. Ullwerová - pověřená dočasným vedením školy a za zřizovatele Ing. Janauer. Byly kladeny a zodpovězeny otázky oběma stranami. Výsledek jednání je ten, že zahájení školního roku a výuky žáků je připraveno.

Je nám líto, že rodiče a následně i děti jsou v poslední době různými komunikačními kanály vtahováni do problémů mezi zřizovatelem a školou. Komunikace týkající se organizačních záležitostí a pedagogického procesu mezi pedagogy, vedením školy a zákonnými zástupci žáků je žádoucí, avšak na základě rozhodnutí vedení školy musí být vedena výhradně přes pracovní e-mailové účty pod doménou zsvrane.cz. Komunikace ze soukromých účtů pracovníků školy nebude považována za oficiální. Pokud by kdokoli z pedagogů či rodičovské veřejnosti měl jakékoli nejasnosti ohledně procesu zajištění chodu školy a nového vedení, prosím směřujte je na pověřené vedení školy nebo přímo na vedení obce.

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Při poskytování služeb nám pomáhají cookies, prohlížením těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.