Obsah stránky

Participativní rozpočet obce 2024 (PaRoz)

pondělí, 22. duben 2024 | ÚŘAD INFORMUJE

Milí sousedé,

blíží se termín, od kterého bude možné podávat návrhy projektů, a proto vám přinášíme důležité informace o podání a povinných náležitostech návrhu projektu.

Termín pro podávání návrhů projektů: 1.5.2024 – 30.6.2024

Kdo může návrh projektu podat: Navrhovatelem projektu PaRoz může být fyzická osoba starší 18 let s trvalým bydlištěm v obci Vrané nad Vltavou, příp. vlastnící nebo spoluvlastnící nemovitost určenou k bydlení nebo rekreačním účelům v katastru obce Vrané nad Vltavou.

Kde může být projekt realizován: Projekt musí být realizován na území a majetku obce, příp. na soukromém majetku, který je veřejně přístupný (přístup nesmí být omezen vstupným nebo pronájmem) a který se nachází v katastru obce.
Pozemky a nemovitosti ve vlastnictví obce najdete na LV 10001 v katastrálním území Vrané nad Vltavou (785318) - https://nahlizenidokn.cuzk.cz/VyberLV.aspx

Kde bude možné návrh projektu podat: Návrh projektu se podává výhradně prostřednictvím online formuláře na webové stránce PaRozu (https://mojeobec.kr-stredocesky.cz/portal/paroz/vrane-nad-vltavou/podat-projekt). V případě, že autor projektu nemůže návrh podat sám, učiní tak ve spolupráci s koordinátorem.

Povinné náležitosti návrhu projektu:

  1. název návrhu,
  2. stručný popis návrhu (anotace),
  3. podrobný popis návrhu a jeho zdůvodnění (co je vaším záměrem, co se bude vlastně realizovat),
  4. přesná specifikace místa realizace projektu (např. mapka, číslo parcely a LV),
  5. položkový rozpočet předpokládaných nákladů realizace návrhu (vč. předpokládaných ročních nákladů na údržbu),
  6. ilustrativní fotografie nebo obrázek návrhu projektu, jehož autorem je předkladatel návrhu nebo k němu má autorská práva, příp. i fotodokumentace současného stavu,
  7. kontakty na předkladatele návrhu.

Zásady, kterými se PaRoz řídí, najdete zde: https://mojeobec.kr-stredocesky.cz/portal/paroz/vrane-nad-vltavou/zasady .

Pokud si s něčím nebudete vědět rady nebo budete mít nějaké otázky, neváhejte se na nás obrátit. Pište na e-mail paroz@vranenadvltavou.

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Při poskytování služeb nám pomáhají cookies, prohlížením těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.