Obsah stránky

POTENCIÁL PRO FINANCOVÁNÍ ROZVOJE TECHNOLOGIÍ, PROCESŮ V SOUKROMÝCH FIRMÁCH, SPOLEČNOSTECH – ZÁSOBNÍK INVESTIČNÍCH A INOVAČNÍCH PROJEKTŮ

pátek, 18. červen 2021 | OSTATNÍ

Obracíme se na firmy, podnikatele. MAS Dolnobřežansko připravuje strategii území. Ta má potenciál být dokumentem, díky němuž bude získání finanční podpory na rozvoj či modernizaci lépe zdůvodněné. Jedná se samozřejmě o finanční prostředky, které mohou z EU i národních zdrojů plynout do našeho území. Tedy území mikroregionu Dolnobřežansko.

Předpokládáme, že EU i stát bude v rámci podpory podnikatelského sektoru financovat zejména:

  1. Podpora technologické inovace podniků (stroje a technologie pro výrobu a služby, automatizace, robotizace, inovace výrobního, organizačního a zabezpečovacího softwaru).
  2. Dosahování energetických úspor a zvyšování podílu obnovitelných zdrojů energie v podnikatelském sektoru (regulace otopné soustavy, udržitelné a nízkoemisní zdroje vytápění, zateplování, rekuperace tepla, kombinovaná výroba tepla a el. eng., FVE, FTE, energetické úspory v osvětlení a výrobních zařízeních). Energetický management (měření a řízení na straně výroby i spotřeby energií). Podpora zapojení podniků do komunitní energetiky.
  3. Podpora automatizace, robotizace a inovací podnikatelských procesů (nejen výrobních).
  4. SW inovace v podnicích (eshop, automatizace oběhu účetních dokladů, přechod do cloudu, cloudové simulace, SW bezpečnost, řízení procesů jakosti).
  5. Podpora čisté dopravy, elektromobility (včetně vodíkového pohonu a plug-in hybridních aut), sdílení (car sharing).
  6. Spolupráce v oblasti využití moderních technologií (spolupráce zaměstnavatelů, škol a zástupců veřejného sektoru – zlepšení spolupráce mezi soukromým sektorem a akademickou sférou).

Na tomto odkaze  https://forms.gle/qAmPFggsmf1zR2mcA najdete jednoduchý formulář k vyplnění záměrů, který nám bude sloužit jako podklad pro doplnění strategie komunitně vedeného místního rozvoje v území Dolnobřežansko.

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Při poskytování služeb nám pomáhají cookies, prohlížením těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.