Obsah stránky

Projekt Darujeme kroužky dětem

pondělí, 20. únor 2023 | ÚŘAD INFORMUJE

Projekt Darujeme kroužky dětem

Vážení spoluobčané,

rádi bychom představili projekt Darujeme kroužky, určený na podporu volnočasových aktivit dětí. V rámci tohoto projektu mohou rodiny ve finanční tísni požádat o příspěvek na úhradu nákladů na kroužky dětí ve věku 3 – 18 let.

Kdo může o příspěvek žádat?

  • České rodiny pobírající dávky – přídavek na dítě, příspěvek na péči, odměnu pěstouna nebo příspěvek při pěstounské péči
  • Rodiny ukrajinských uprchlíků, pobývající na území ČR na základě víza za účelem strpění nebo víza za účelem dočasné ochrany a jejich příjem nepřevyšuje 3,4 násobek životního minima

Jaký příspěvek lze získat a na jaké aktivity lze příspěvek využít?

Na každé dítě lze získat příspěvek 2x 1000,- Kč na 2. pololetí 2023 včetně prázdnin do 31.8.2023. Příspěvek lze využít na 2 různé aktivity, nebo na 1 aktivitu. Podmínkou je spoluúčast rodiče ve výši 20%, tj. na každou tisícikorunu příspěvku musí rodič uhradit 250,- Kč. Můžete tak získat příspěvek na kroužky, které nabízejí organizace zabývající se volnočasovými aktivitami (sportovní, hudební, výtvarné kroužky), případně i tematické tábory, pokud jim předcházela dlouhodobá aktivita (např. taneční, hudební tábory).

 

Příklad: jako rodič požádám pro své dítě o příspěvek na kroužky, pokud splňuji podmínky, obdržím pro dítě 2 vouchery v hodnotě 2 x 1000,- Kč.

Pokud dítě navštěvuje sportovní kroužek v hodnotě 2500,- Kč za pololetí – na úhradu použiju oba vouchery v hodnotě 2000,- Kč, jako rodič musím zaplatit 500,- Kč. V případě, že dítě navštěvuje 2 kroužky, např. hudební kroužek v hodnotě 1500,- Kč za pololetí – na úhradu použiju voucher v hodnotě 1000,- Kč, jako rodič musím zaplatit 500,- Kč, a další kroužek keramiky v hodnotě 1300,- za pololetí – na úhradu použiju druhý voucher v hodnotě 1000,- Kč, jako rodič musím zaplatit 300,- Kč.

Co dělat, pokud máte zájem tento projekt využít?

Je potřeba se zaregistrovat do toho projektu a požádat o příspěvek. Registrace do programu musí být provedena nejpozději do 30.4.2023, čím dříve se budete registrovat, tím lépe.

Na webové stránce https://www.darujemekrouzky.cz/ naleznete návod, jak se zaregistrovat do projektu a jak požádat o příspěvek na kroužky. Po úspěšné registraci, splnění podmínek a získání voucherů můžete pak vouchery využít na vámi vybrané aktivity. Poskytovatelem aktivit jsou různé zájmové organizace, ve Vraném nad Vltavou se může jednat o poskytovatele jako je Stará škola, TJ Sokol, ZUŠ, SK Vrané, Junák – český skaut, Zvoneček.

Po uplatnění voucherů na vybranou aktivitu bude finanční příspěvek adresován příslušnému poskytovateli aktivity, který se musí do tohoto projektu také registrovat.

V případě, že máte dotazy, potřebujete poradit, můžete se obrátit na sociální komisi obce – kontakt Štěpánka Hrbková - email stepanka.hrbkova@vranenadvltavou.cz / tel. 776 194 100.

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Při poskytování služeb nám pomáhají cookies, prohlížením těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.