Vrané nad Vltavou Oficiální stránky obce
youtube

Obsah stránky

Ve škole to žije i o prázdninách

pátek, 12. červenec 2024 | ZPRÁVY Z RADNICE

Realizace projektu ZŠ Vrané nad Vltavou – zlepšení kvality a dostupnosti vzdělávání

Školáci si užívají zasloužené letní prázdniny a to je ideální čas vylepšit dětem i pedagogům studijní a pracovní prostředí. V rámci projektu ZŠ Vrané nad Vltavou – zlepšení kvality a dostupnosti vzdělávání již na jaře započaly práce a pilně pokračujeme i v letních měsících.

Žáci a učitelé se mohou těšit na 6 modernizovaných odborných učeben - Odborná učebna přírodních věd – fyzika + chemie, Odborná učebna přírodních věd – přírodopis, Odborná jazyková učebna, Odborná učebna IT + robotika, Multimediální učebna a Cvičná kuchyňka.

1. část projektu tvoří stavební úpravy – práce realizuje firma ALSTAP s.r.o., hotovy mají být do konce července. Práce zahrnují úpravu povrchů a podlah ve všech 6 učebnách, obklady, malby, slaboproudé a silnoproudé rozvody, provozní osvětlení, stínící techniku, zdravotechniku a další potřebné práce. Celková hodnota stavebních prací činí 4,5 mil. Kč.

 Souběžně řešíme vybavení učeben potřebným nábytkem. Dodavatelem nábytku je firma MY DVA holding a.s. Do učeben pořizujeme katedry a židle pro učitele, žákovské stoly a židle, skříně, nástěnky, kuchyňskou linku a kuchyňské spotřebiče, jídelní a přípravný stůl a další nábytek, který budou žáci a učitelé v těchto učebnách využívat. V současné chvíli je vybavená IT učebna, cvičná kuchyňka a jazyková učebna. Během července a srpna bude vybavena multimediální učebna a učebny přírodních věd s kabinetem. Celková hodnota nábytku činí 3,5 mil. Kč.

Poslední fází projektu bude dodávka a instalace audiovizuální techniky. Žáci se mohou těšit na nové počítače, interaktivní zobrazovače, výukové pomůcky robotiky, potřebná datová zařízení, software, informační systémy, programové balíky a související nábytek. Dodavatel AV techniky se aktuálně soutěží.  K dodání díla by mělo dojít během srpna a září.

Projekt je spolufinancován Evropskou unií prostřednictvím programu IROP.   

Dotace:  24.415.891,17 Kč

Spoluúčast:  6.103.972,79 Kč

Celkem:  30.519.863,96 Kč

O konečných nákladech vás budeme informovat po realizaci celého projektu.

Projekt ZŠ Vrané nad Vltavou – zlepšení kvality a dostupnosti vzdělávání by měl být dokončen v září 2024 a děti i pedagogové se mohou těšit na výuku odborných předmětů v moderně vybavených učebnách.  

Do začátku školního roku stihneme provést také rekonstrukci víceúčelového školního hřiště vedle základní školy. Stávající umělý povrch hřiště je poškozený a děti si zaslouží jeho výměnu. Současně s výměnou povrchu změníme umístění doskočiště, čímž získáme větší prostor pro míčové sporty. V rámci rekonstrukce je počítáno s částečnou úpravou oplocení hřiště, nově přibydou další dva basketbalové koše a branky na házenou. Zhotovitelem rekonstrukce je firma VRŠA-SPORT s.r.o. Práce budou zahájeny 15. července a počítáme s dokončením tak, aby bylo hřiště připraveno pro nový školní rok. Cena díla: 1,8 mil. Kč.

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Při poskytování služeb nám pomáhají cookies, prohlížením těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.